Životni stil

Ovaj sočan biskvit kolač sjajna je ideja za otvaranje sezone omiljenih jagoda

Jedva smo dočekali sezonu jagoda pa smo ih tako odmah u startu odlučili upakirati u brzi biskvit i poslužiti uz kuglicu sladoleda.

Trebat će vam:

4 jaja

100 g šećera

1 vanilin šećer

150 ml mlijeka

120 ml suncokretova ulja

200 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

korica jednog limuna

300 g jagoda

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanaca i sačuvajte ih. Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg električnom miješalicom. Stavite sa strane. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer i miksajte. Polako dodajte mlijeko, ulje te brašno i prašak za pecivo. Snijeg od bjelanjaca umiješajte špatulom kružnim pokretima. Kalup premažite masnoćom i pospite lagano brašnom da se biskvit ne zalijepi za podlogu. Smjesu ulijte u kalup te rasporedite jagode narezane na jednake dijelove. Stavite u zagrijanu rernu i pecite 20 minuta na 180°C.