za sladokusce

Ovakvu piletinu još niste probali. Jedan neobičan sastojak daje pravu čar

Da u ovo jelo možete dodati đumbir i sezamovo ulje, već znate, no da možete dodati i kikiriki maslac, možda još niste isprobali.

Trebat će vam:

1 pileća prsa

1 pakiranje rezanaca ili tagliatella (500 g)

1 vezica blitve

2 mlada luka

3 čehna bijelog luka

1 veća mrkva

1 tikvica

1 kašika soja sosa

1 žlica kikiriki maslaca

1 kašika sezamovog ulja

1 manji komad đumbira

limun ili limeta

so i biber

Priprema:

Pileća prsa narežite na komadiće i dobro ih zapržite na sezamovu ulju. Izvadite ih, a na istoj masnoći dinstjte sitno sjeckani mladi luk. Nakon pet minuta dodajte protisnuti bijeli luk, mrkvu koju ste gulilicom pretvorili u rezance i na štapiće nasjeckanu tikvicu. Dinstajte pet minuta pa dodajte soja sos, kikiriki maslac, još malo sezamovog ulja i ribani đumbir. Vratite piletinu i sve dobro povežite. Kuhajte još 10 minuta, dodajte rezance ili tjesteninu koju ste skuhali, po potrebi i malo vode od kuhanja tjestenine, dobro pomiješajte i poslužite s malo limunovog ili soka limete.