Da u ovo jelo možete dodati đumbir i sezamovo ulje, već znate, no da možete dodati i kikiriki maslac, možda još niste isprobali.
Trebat će vam:
1 pileća prsa
1 pakiranje rezanaca ili tagliatella (500 g)
1 vezica blitve
2 mlada luka
3 čehna bijelog luka
1 veća mrkva
1 tikvica
1 kašika soja sosa
1 žlica kikiriki maslaca
1 kašika sezamovog ulja
1 manji komad đumbira
limun ili limeta
so i biber
Priprema:
Pileća prsa narežite na komadiće i dobro ih zapržite na sezamovu ulju. Izvadite ih, a na istoj masnoći dinstjte sitno sjeckani mladi luk. Nakon pet minuta dodajte protisnuti bijeli luk, mrkvu koju ste gulilicom pretvorili u rezance i na štapiće nasjeckanu tikvicu. Dinstajte pet minuta pa dodajte soja sos, kikiriki maslac, još malo sezamovog ulja i ribani đumbir. Vratite piletinu i sve dobro povežite. Kuhajte još 10 minuta, dodajte rezance ili tjesteninu koju ste skuhali, po potrebi i malo vode od kuhanja tjestenine, dobro pomiješajte i poslužite s malo limunovog ili soka limete.