Čak i savršeno skuhana zimnica u dobro sterilisanoj tegli može da se pokvari ako se čuva na pogrešnom mjestu.
Ukoliko ste ljubitelj zimnice, sigurni smo da vam se dogodilo da se ajvar, kisele paprike ili džem od šljiva pokvari.
Možda je problem mjesto gdje odlažete zimnicu, pa vam u nastavku navodimo koja mjesta treba da izbjegnete.
Vlažna mjesta
Podrum se često smatra idealnim mjestom za skladištenje zimnice, jer održava stabilnu nisku temperaturu i stalno je mračno. Ali, ako je podrum vlažan, ovo nije dobra opcija, je buđ može da zahvati tegle.
Jaka svjetlost
Tegle sa kiselim paprikama ili ajvarom nikako ne bi trebalo da odlažete npr. blizu prozora ili na policama na kojima pada svjetlost.
"Neujednačena" temperature
Da bi zimnica opstala, važno je obezbijediti joj približno stabilnu temperaturu. Izbjegavajte mjesta blizu elektirčnih uređaja, jer šire toplotu, takođe ne odlažite na terasi ili prolazu.