Politika

Ovo su neki od najgorih prostakluka i primitivizama Milorada Dodika. Šampion je u tome

Milorad Dodik jučer je ponovo demonstrirao svoj primitivizam i šovinizam. Pokazovanjem srednjem prsta iz njega je, kao iz malog neodgojenog djeteta, izašla frustracija što se morao odazvati Tužilaštvu BiH kako bi ga se rešetalo pitanjima o sumnjivoj kupovini vile u Beogradu i finansijskim akrobacijama koje je izvodio.

Međutim, nije ovo prvi put da Dodik pokazuje prostakluk i vrijeđa novinare i građane. Radi se u suštini jako često. Kad ne pjeva četničke pjesme i ostale nacionalističke stihove ispod šatora, uglavnom vrijeđa, ponižava i pljuje po svemu što mu smeta. Slobodno možemo kazati da bi on osvojio “šampionsku titulu” u prostaklucima i vrijeđanju novinara i političkih protivnika definitivno u Bosni i Hercegovini. On je jučer govorio kako može sastaviti knjigu nedjela novinara, a ovo je samo prilog knjizi njegovih prostakluka.

Krenut ćemo s ispadima od prije deset godina. Novinarka Arijana Saračević-Helać 2011. godine je na konferenciji za novinare u Prudu postavila pitanja, na šta je Dodik imao skandalozni odgovor.

Saračević: Poštovanje, ja sam Arijana Saračević, novinarka 60 minuta.

Dodik: Jebe mi se

Dodik: Jeste vi ono iz “60 minuta”? To je neko sranje od emisije. Bljuvotina teška. Zato sam i pristao da pričam, da vam to kažem. A vidi se da si pristojna. Mada lijepo ne izgledaš. Evo i to je pristojno, šta je?”

Milorad Dodik je na tribini održanoj u organizaciji SNSD-a, u martu 2014. godine, izvrijeđao i novinarku televizije BN.

Dodik: Šta radiš, ne razumijem? Uopšte mi nisi zgodna da te gledam tol’ko dugo, j*bo te. Šta hoćeš sad? Je l’ njoj nešto zabranjeno ovde? Slušaj, nisam ti ja muškarac za tebe, shvataš?”

Novinarka BN-a (26.03.2014.): Možete mi biti otac, ne možete se tako ponašati.

Idemo dalje. Kada je 30. septembra 2021. godine Dodik održao konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka članova Predsjedništva s Ursulom von der Leyen, a konferenciju je obilježila svađa između njega i novinarke BN televizije.

Dodik je istakao da je afera kisik iskreirana i da se igraju ljudskim životima, a da sve to podupire BN televizija te ispričao čak i “neukusan” vic na račun te medijske kuće.

Novinarka BN-a se nakon tog izlaganja javila da postavi pitanja, između ostalog zašto ATV može dobiti digitalni signal, a BN ne, o aferi Kisik, a zatim navela da je 20 minuta govorio samo o BN televiziji, nazivajući ih izdajnicima.

“Vidite da BN nije normalna televizija. Ona je instruisana da dođe ovdje u ime svog glasnika da radi ovo što radi. Najveći zlotvor za Republiku Srpsku je BN televizija”, rekao je Dodik navodeći da on i njegova porodica nisu vlasnici Alternativne televizije.

Dodik je poznat i po neprimjerenim izjavama za svoje kolege i političare. U proteklom periodu svjedoci smo i skandaloznih svađa njega i Draška Stanivukovića, gradnočalnika Banjaluke.

On je 7.septembra 2020.godine da je Draško Stanivuković (tadašnji zastupnika PDP-a u NSRS) nazvao “pobačajem” navodeći da niko drugi nije htio da bude kandidat za gradonačelnika, pa su našli njega (Draška) “pobačaja” da to bude.

Pogledajte u prilogu video:

Ali i upućune psovke i na ručun lidera Stranke demokratske akcije (SDA), Bakira Izetbegovića (16.03.2022.).

Dodik: “Laže jebote. A jebote al’ laže čovjek”.

Njegovo sramotno ponašanje ništa nije bilo ni u odnosu sa međunarodnim predstavnicima. Prisjetimo se da je 1. oktobra 2021. nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrielu Escobara, rekao mu se “jebe za sankcije”.

On je rekao da mu Escobar najavio sakcije ukoliko nastavi sa svojom politikom blokada i najavom secesije, te da mu je odgovorio sa:

“Jebe mi se za sankcije”.

Dodik nije htio na presici izgovoriti ovu rečenicu ali je pokazao stenogram te se hvalio prostaklucima koje je izgovorio jednom međunarodnom zvaničniku.

Dialog je, prema stenogramu tekao ovako:

Escobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga.

Dodik: Jebe mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš samnom razgovarati nemoj mi prijetiti.

Detaljnije o tome pisali smo OVDJE.

Koliko član Predsjedništva BiH Dodik ponižava sebe, ali i državu pokazuju i snimci od 18. oktobra kada je u svoj kabinet doveo harmonikaša.

Podsjetimo, on je oko sebe okupio saradnike među kojima su njegov savjetnik Radovan Kovačević i državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

Kako se može vidjeti na snimku, dok harmonikaš svira, a ostali pjevaju i piju žestoko piće, Dodik je nazvao svoju majku i otpjevao joj pjesmu Šabana Šaulića “Raširi ruke o majko stara”, a pjevalo se i “Srpkinja je mene majka rodila” i “Romanija”.

Milorad Dodik imao je primitivan tokom stranačkog skupa SNSD-a u Bosanskoj Dubici. On je uputio gnjusnu psovku Perici Bundalu, zastupniku PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Bosanske Dubice.

“Neku večer gledao sam Bundala u emisiji, kaže sada je Kozarska Dubica prestala biti bankomat SNSD-a, e je*o mater svoju”, rekao je Dodik za govornicom. Naravno, ovo je samo dio njegovih kretenizama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare