dok kažeš keks

Pa ovo je senzacija: Isprobajte recept za odličnu tortu od banana, čokolade i kikirikija koja se ne peče

Isprobajte jednostavan recept za tortu koju čak ne trebate niti peći

Bilo da pripremate proslavu, ili sami trebate slatki zalogaj - ova torta je idealno rješenje. Isprobajte jednostavan recept za tortu koju čak ne trebate niti peći.

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 100 g kikirikija
  • 100 g maslaca (vegan: margarin, kokos maslac)
  • prstohvat soli
  • kalup 18 centimetara
  • 1 banana
  • 150 g čokolade
  • 300 g krem sira (vegan: bijeli tofu)
  • 100 g šećera u prahu (ili drugog zaslađivača)
  • 300 ml vrhnja (vegan: biljno)
  • bijela čokolada za ukrašavanje (ili nešto po želji)

Priprema:

  1. Blago pržite 100 grama kikirikija u tavi, posolite ih malo, a zatim prebacite u blender i miksajte ih.
  2. Ručno usitnite 200 grama keksa, a zatim koristite štapni mikser za daljnje usitnjavanje.
  3. U zdjeli pomiješajte kikiriki i usitnjene kekse, te dodajte 100 grama rastopljenog maslaca.
  4. Smjesu prenesite u kalup obložen papirom za pečenje i dobro je utisnite.
  5. Nadalje, istucite 200 ml vrhnja sa 100 grama šećera u prahu pomoću miksera.
  6. Premažite preostali sloj kreme preko kolača, a zatim prelijte preostalim dijelom rastopljene čokolade i izravnajte površinu.
  7. Pospite kolač mrvicama bijele čokolade za ukras.
  8. Ostavite ga da odstoji u frižideru nekoliko sati prije nego ga poslužite.