viralni recept

Palačinke za lijenčine: Gušit ćete se ovom poslasticom od samo tri sastojka

palačinke za lijenčine

Palačinke su mnogima omiljena poslastica, doručak ili večera. No, potrebno je izdvojiti dosta vremena za njihovu pripremu, posebice ako imate veliku porodicu. Profesionalna kuharica s portala The Kitchn Sam Schwab isprobala je viralni recept za palačinku u zdjeli koja se vrlo brzo i lako napravi.

"Palačinke su nesumnjivo jedno od mojih omiljenih jela za doručak, ali rijetko ih tada jedem, jer su jutra u mom kućanstvu pomalo užurbana. Uz puno posla i malo vremena, moj doručak se mora brzo sastaviti i mora biti dovoljno zasitan da izdržim do ručka", otkrila je Sam.

@brynley.joyner my fixation breakfast🤤 base: -paleo pancake mix -egg whites -collagen protein @Kaizos -mashed banana top: -coconut yogurt -frizen berries -almond butter -granola -cacao nibs & bee pollen -honey or date syrup #healthyrecipes ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Osim što spremanje palačinki zahtijeva dosta vremena, nakon njihova pečenja ostane dosta prljavog suđa. Zbog toga je Sam isprobala recept Brynley Joyner "palačinke u zdjeli za lijenčine", a pronašla ga je na TikToku.

"U svom viralnom videu Joyner govori o tome kako priprema palačinke pune proteina u mikrovalnoj pećnici za manje od pet minuta. Kao profesionalna kuharica, pomalo sam skeptičan prema palačinkama pripremljenim u mikrovalnoj pećnici. Međutim, budući da je recept dobio hiljade pohvalnih recenzija i bila bih oduševljena da konačno mogu uživati ​​u domaćim palačinkama tokom sedmice, zaključila sam da se moram sama uvjeriti", istaknula je Sam.

Sastojci:

Pola šalice smjese za palačinke,

Pola šalice bjelanjaka,

Pola banane

Priprema:

U zdjeli ili posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu zgnječite pola banane, umiješajte pola šalice smjese za palačinke, pola šoljice bjelanjaka i po želji mjericu proteinskog praha.

Nakon što tijesto dobro izmiješate, pokrijte posudu poklopcem i stavite u mikrovalnu pećnicu. Neka se peče oko dvije do tri minute. Znat ćete da je gotovo kad se tijesto napuhne i kad sva tekućina ispari.

Na palačinku stavite nadjev po želji i uživajte!