Životni stil

Piletina sa tikvicama i pavlakom

Sastojci:

  • Pileća prsa
  • 1 mlada tikvica
  • 2 jajeta
  • 100 g kisele pavlake
  • 50 ml mlijeka
  • ulje, so
  • bijeli luk u granulama
  • listovi žutog sira
  • Sir za rendanje

Priprema:

Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.

Manju tepsiju podmazati uljem. Listove sira isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje kriške. Redati po dužini pleha koji smo podmazali uljem - sir, tikvicu, meso, pa ponovo sir, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.

U zdjeli umutiti jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni. Pred kraj posuti rendanim sirom i vratiti u rernu dok ne porumeni.