Brzinska jela i deserte iz mikrovalne pećnice kreirala je blogerica iz SAD-a Gemma Stafford. U ovom videu se nalaze savjeti kako napraviti pizzu, ali i ostala jela u šoljici za malo više od jedne minute
Sastojci za pizzu:
- 4 kašike brašna
- 1/8 kašike praška za pecivo
- 1/16 kašikice sode bikarbone
- 1/8 kašikice soli
- 3 kašike mlijeka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz sosa
- 1 velika kašika isjeckane mozzarelle
- 5 mini feferona
- 1/2 kašike sušenih začina - bosiljak ili origano
Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so zajedno u šoljici u kojoj ćete praviti pizzu. Dodajte mlijeko i ulje. Na površinu tijesta stavite umak od paradajza pa na to sir, feferone i začin. Pecite u mikrovalnoj minutu ili malo više na 1200W. Ovisno o jačini mikrovalne, to vrijeme može se razlikovati pa pazite. Pizza je gotova nakon što tijesto naraste, a nadjev počne dobivati mjehuriće.
Osim za pizzu, u videu su savjeti i kako u mikrovalnoj napraviti brzinsku tjesteninu sa sirom, čokoladni kolač, kolač od banane i kikiriki maslaca te granolu (idealan doručak - prepržena mješavina zobenih pahuljica, orašastih plodova, meda i još nekih dodataka). Detalje potražite na njezinom blogu.