Sport

Pogledajte šta je Ronaldo rekao prije mjesec dana: ‘Ovaj lik je postao potpuni licemjer. Doslovno ga žalim’

Cristiano Ronaldo (37) službeno je u utorak predstavljen u Rijadu, nakon što je potpisao ugovor za saudijski Al Nassr. Ova objava izazvala je lavinu komentara. Na društvenim mrežama odmah je osvnuo i video kako je Ronaldo pričao prije mjesec dana.

Humanitarne svrhe

Saudijsku Arabiju trese "Ronaldomanija" od objave njegovog dolaska u Al Nassr. Klub je primio oko 130.000 zahtjeva navijača za ulaznicama za Ronaldovo predstavljanje na stadionu Mrsool Park. Međutim, samo ih je 25.000 imalo sreće kupiti ulaznicu koja je koštala četiri dolara. Sav prihod će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Uz glavne saobraćajnice Rijada osvanuli su transparenti "Hala (dobrodošao) Ronaldo". Navijači su stajali u ogromnim redovima kako bi kupili Al Nassrovu majicu s imenom portugalske zvijezde i njegovim kultnim brojem N.7.

"U Evropi je moj posao završen. Osvojio sam sve. Igrao sam u najvažnijim klubovima. Sjajno se osjećam, ovo nije kraj moje karijere," poručio je Ronaldo na konferenciji za novinare.

Dodavši kako je dobio mnogo ponuda u Evropi ili Brazilu. Ali da je dao riječ čelnicima svog novog kluba i da želi iskoristiti šansu da se razvije.

Na predstavljanju je, naime, napravio veliki gaf...

Hit na društvenim mrežama

"Nogomet je danas drugačiji. Tako da za mene nije kraj karijere doći i igrati u Južnoj Africi. Da budem iskren, stvarno me briga šta ljudi govore", kazao je Ronaldo.

Ne shvaćajući da nije došao u Afriku, već u Aziju.

Naravno, ‘Južna Afrika‘ ekspresno je postala hit na društvenim mrežama. Ali i jedan nedavni snimak koji pokazuje kako je Cristiano zadnjih sedmica ekspresno promijenio mišljenje o Saudijcima. Portugalac je, naime, prije samo mjesec dana pričao potpuno drugačiju priču.

U velikom intervjuu za kod Piersa Morgana, Ronaldo je, između ostalog, ovako odgovorio na pitanje o prelasku u Saudijsku Arabiju. I o ‘prodavanju‘ za novac.

"Je li istina da želite nastaviti igrati na najvišem nivou, da želite igrati Ligu prvaka, rušiti rekorde... Da je samo novac bitan, bili biste u Saudijskoj Arabiji, i živjeli od ‘kraljeve otkupnine‘. Ai to nije ono što vas motivira, jer želite biti na vrhu...", bilo je pitanje za Ronalda.

"Upravo tako. I dalje vjerujem da mogu postizati puno, puno golova, i da mogu pomoći momčadi. I dalje vjerujem da sam dovoljno dobar da pomognem reprezentaciji. Ali i Manchester Unitedu;" rekao je tada Ronaldo.

Danas je to potpuno drugačija priča, zbog koje mu nekadašnji fanovi ostavljaju ovakve komentare.

"Ovaj lik je postao potpuni licemjer. Doslovno ga žalim!‘

Video tog intervjua pogledajte ovdje.