Novakov trener

Poruka Ivaniševića nakon Đokovićeve titule: Sad mogu dati otkaz

Goran Ivanišević novak đoković na teniskom terenu stoje drže rekete

Novak Đoković je ponovno oduševio teniski svijet. U finalu US Opena svladao je Daniila Medvedeva za 24. Grand slam u karijeri.

Goran Ivanišević, legendarni hrvatski teniser i Đokovićev trener, nije skrivao zadovoljstvo velikim uspjehom. Otkrio je kako srpski teniser ne planira stati na ovome.

"Ne mislim da će stati. On misli da će igrati Olimpijske igre u Los Angelesu. Ne znam šta je u njegovoj glavi, on 24 sata razmišlja o tome šta bi sve mogao ostvariti", rekao je legendarni hrvatski teniser pa dodao da ga to uopće ne iznenađuje.

"Možda bih se iznenadio da nisam uz njega. Kada osvoji 25. Grand slam, pitat će se zašto ne 26. Grand slam naslov? Uvijek želi više, želi da sve bude savršeno, a zato ima ovakve rezultate."

Đoković ozbiljno shvata jednu stvar, a to su brojke:

"Ne šali se s brojevima, shvata ih jako ozbiljno, ali nije se lako motivirati na malim turnirima. Mora to raditi kako bi igrao dobro na velikim turnirima, kao što je to napravio sa Cinncinatijem i US Openom poslije poraza od Alacaraza. Tako je prežalio Wimbledon, brojevi su mu jako važni."

Ivanišević mora na operaciju koljena

Otkrio je Ivanišević o čemu je razgovarao sa srbijanskim teniserom tokom finalnog meča.

"Kada je nervozan, žuri, ali rekao sam mu da procesuira u glavi šta se događa. Kada je nervozan, njegove loptice idu jako dugačko. Ipak je i on ljudsko biće", kazao je Goran pa otkrio koji mu je bio najteži trenutak na turniru.

"Vjerovali ili ne, protiv Đerea. Neugodan igrač, vodio je 2-0 u setovima, ne možeš vjerovati da vodi, ne znaš hoćeš li pobijediti ili nećeš. Sve je ostalo je bilo glatko."

Za kraj otkriva da mu nije bilo lako u finalu, no sada je sve osvojio s Đokovićem. Tvrdi da će morati na operaciju koljena.

"Nije mi lakše, Grand slam finale je Grand slam finale, hoćeš igrati dobro, da pobijediš. Moglo je ovdje biti drugačije, ali sad sam se navikao. Čuješ ga, ne čuješ, nedostajao mi je ovaj US Open s njim, sve sam osvojio. Mogu otkaz dati, imam sve s njim. Ne gledam budućnost, moram na operaciju koljena poslije ovoga i šta bude, bit će", zaključio je Ivanišević u razgovoru za Novu.rs.