Vijesti

Poslije Snickers Cheesecakea nećete pomisliti ni na jedan drugi kolač. Evo recepta

Ljubitelji ste čokoladice Snickers, a Cheesecake vam je vrhu liste prioriteta? Niste usamljeni, odvažniji ove dvije slastice su spojili

Ljubitelji ste čokoladice Snickers, a i Cheesecakea? Niste usamljeni, a oni odvažniji u eksperimentiranjima, ove dvije slastice spojili su u jednu i tako predstavili novu dimenziju slatkog savršenstva.

Ne pretjerano komplicirana za napraviti Snickers Cheesecake jedna je od one vrsti torti kod koje se uvijek traži komad više, a poslije imate pune ruke posla u dijeljenju recepata. Ako ste se već ispraksirali u pravljenju klasičnog Cheesecakea onda ove male modifikacije kod kolača neće biti nikakav problem.

Sastojci Snickers Cheesecakea:

Podloga:

  • 150 grama keksa za podlogu
  • 6 kašika rastopljenog maslaca
  • Prstohvat soli

Punjenje:

  • 900 grama krem sira
  • 200 grama šećera u prahu
  • 3 velika jaja
  • 2 kašike ekstrakta od vanilije
  • ¼ šoljice kiselog vrhnja
  • 2 kašike brašna
  • ¼ kašikice soli
  • 3/ šoljice mliječne čokolade, rastopljene i lagano ohlađene

Preljev:

  • 1/4 šoljice preljeva od karamele Čokoladice Snickers
  • grubo sjeckani Slani
  • kikiriki, grubo sjeckan
  1. U velikoj zdjeli pomiješajte zdrobljene kekse, rastopljeni maslac i sol. Pritisnite smjesu na dno kalupa za pečenje torte i ne zaboravi napraviti i rubove
  2. Pomoću ručnog miksera ili u velikoj zdjeli pri samostojećem mikseru pomiješajte krem sir i šećer dok smjesa ne postane ujednačena. Dodaj jedno po jedno jaje pa umiješajte vaniliju i kiselo vrhnje. Dodajte brašno i sol te miksajte smjesu dok se sasvim ne sjedini
  3. Izvadite jednu šoljicu smjese u zdjelu srednje veličine zatim polovinu ostatka smjese prelijte preko podloge od keksa
  4. Dodajte otopljenu čokoladu u smjesu od sira koju ste odvojili šoljicom i promiješajte dok se sastojci ne povežu
  5. Čokoladnu smjesu od sira potom prelijte preko smjese od sira lagano je umiješajte, a zatim preko svega prelijte ostatak smjese od sira
  6. Dno kalupa za torte zamotajte u aluminijsku foliju te stavite u veću posudu za pečenje u koju ulijete kipuću vodu tako da dosegne polovicu visine kalupa za torte.
  7. Peci na 180 stepeni oko sat i pol, zatim isključi toplinu i ostavite uz otvorena vrata rerne da se torta ohladi
  8. Najbolje je ostaviti tortu da se ohladi preko noći, a zatim je premažite s preljevom od karamele te ukrasite grubo sjeckanim Snickersom i slanim kikirikijem