Čokoladni mus s malinama pravi se taman za vreme koliko čokoladi treba da se istopi. Od ove mjere ispadne šest porcija.
Sastojci:
150 g crne čokolade
50 g mliječne čokolade
2 jaja
200 ml slatke pavlake
3 kašike prah šećera
Maline (mogu i smrznute)
Priprema:
Sipajte slatku pavlaku u šerpicu, zagrijte i dodajte obje čokolade, miješajte dok se ne istopi i ne sjedini.
Odvojite bjelance od žumanca. Mutite bjelanca mikserom i polako, jednu po jednu dodajte 3 kašike prah šećera. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šlag.
U istopljenu slatku pavlaku i čokoladu dodajte dva žumanca, promiješajte. Dodajte to u šlag i lagano miješajte da se sjedini.
Sipajte u čaše ili zdjelice.
Smrznute maline stavite u šerpicu i kad se odlede, dodajte kašiku, dvije šećera, miješajte dok ne ispari voda i malo se ne zgusnu.
U svaku čašu sa musom dodajte po kašiku malina. Stavite u frižider minimum 15 minuta.