Brzno i jednostavno

Prefina čokoladna torta bez brašna od samo 4 sastojka

Foto: Freepik

Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Čokoladna torta bez brašna na rubovima je hrskava, a u sredini sočna i mekana... Nemoguće joj je odoljeti!

Recepte popularne kuharice Marthe Stewart obožavamo pa ih često i dijelimo s vama. Nedavno smo otkrili još jedan brzinski recept za najveće obožavatelje čokolade. Dobra je vijest i to što ova genijalna čokoladna torta bez brašna od samo 4 sastojka, priprema se u tren oka, a izrazito je sočna i ukusna.

Sastojci

Puter - 6 kašikica

Tamna čokolada - 220 g

Jaja - 6 kom

Šećer - 100 g

Šećer u prahu

Šlag

Priprema

Rastopite puter i čokoladu na pari (ili u mirkovalnoj) pa im dodajte umućene žumanjke. Bjelanjke, zajedno sa šećerom, izmiksajte u čvrst snijeg. Snijeg od bjelanjaka postepeno umiješajte u smjesu čokolade, putera i žumanjaka. Prebacite u namašćeni kalup i pecite u rerni zagrijanoj na 140 stepeni 45-50 minuta. Pospite šećerom u prahu i servirajte sa šlagom.