Sastojci:
500 g mljevenog mesa
4 kašike prezle
1 kašika peršuna
1 čehna sitno sjeckanog bijelog luka
1 jaje
so, biber
100 g parmezana
Sos:
2 konzerve paradajza
1 luk
2 čehna bijelog luka
1 kašika šećera
2 kašike paradajz pirea
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
U velikoj posudi pomiješajte meso, prezlu, peršun, parmezan, so, biber i bijeli luk.
Dodajte jaje, dobro promiješajte i rukama oblikujte okruglice.
U velikoj šerpi popržite sitno sjeckani luk i bijeli luk na maslinovom ulju.
Dodaje paradajz, so i šećer.
Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena dok ne ispari višak vode.
Dodajte paradajz pire, bosiljak, biber i mesne okruglice.
Kuhajte 30 minuta i servirajte.