Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 15 minuta.
Sastojci:
za preljev: 4 kašike soka od limuna, 4 kašike maslinova ulja, pola kašike soli, svježe mljeveni crni biber
za salatu: 1,5 šolje kvinoje, šolja prokulica ili kelja pupčara, šolja ljubičastog kupusa, šolja mrkve, šolja žute paprike, šolja krastavaca, šolja kornišona, šolja cherry paradajza
Priprema:
U četiri zdjelice ravnomjerno raspodijelite kuhanu kvinoju, po 1 šolju u svaku zdjelicu (od 1,5 šolje sirove kvinoje dobit ćete nešto više od 4 šolje kuhane kvinoje). Na kvinoju rasporedite četvrtinu šolje svakog nasjeckanog ili naribanog povrća po redoslijedu boja, počevši s ljubičastim povrćem (ljubičasti kupus), žutim (paprika), a završavajući crvenim (paradajz). Prelijte salatu pripremljenim preljevom te, prema potrebi, dodatno posolite i pobiberite. Poslužite odmah, uživajući u svakom šarenom zalogaju.