Pizza trouglovi najukusniji su za doručak, a posebno će oduševiti najmlađe.
Sastojci za peciva za doručak:
kore za pitu
Za preliv:
100 ml ulja
100 ml jogurta
1 jaje
Fil:
100 g pureće šunke
1 pavlaka
kečap, oko 15 kašičica, možete staviti i više ukoliko želite
100 g sira
origano
Za premazivanje:
žumance 1 do 2
susam za posipanje
Priprema:
Pomiješati jogurt, ulje i jaje. Isjeći kore na tri dijela po dužini. Uzeti jednu isječenu koru pa premazati sa preljevom od jogurta, ulja i jaja pa preko staviti drugi dio kore i nju premazati.
Na vrh staviti sir, pureću šunku, kečap, pavlaku i origano pa umotati u trouglić. Tako uraditi i sa ostalim korama.
Stavljati trougliće u pleh koji je obložen pek papirom, pa premazati sa žumancetom i posuti prepečenim susamom (žumance i susam daju hrskavost).
Staviti trougliće da se peku na 200 stepeni oko 15 minuta ili duže, treba da dobiju lijepu zlatnu boju. servirajte za doručak.