Vijesti

Raport akcija uspješno završena: Naši čitatelji, partneri i prijatelji pomogli su javnu kuhinju za bebe

Desetine je tužnih priča koje vjerovatno čujete svaki dan, a stotine ako ne hiljade je onih za koje nikad ne saznamo. U državi kakva je BiH, s vođama kakvi jesu, takvih priča ne nedostaje.

Prije nešto više od mjesec, Raport je kao društveno odgovoran kolektiv, pokrenuo humanitarnu akciju kako bi bar jednu takvu priču učinili manje teškom.

U moru tužnih i tragičnih priča mi smo odlučili ove godine pomoći najugroženije i najnevinije – bebe u Bratuncu.

Prostorije javne kuhinje za bebe u Bratuncu

Naime, prije nekoliko mjeseci otvorena je prva javna kuhinja za bebe. Kada smo pokretali akciju, prijavljenih je bilo 30 beba korisnica, sad kad smo završili akciju bilo ih je već 52.

PROČITAJTE  Čavalić za Raport: Porezna uprava demantirala Novalića. Nije tačno da je broj zaposlenih isti kao prije pandemije

Raport je uz pomoć svojih vjernih čitalaca, partnera i prijatelja uspio osigurati velike količine najosnovnijeg što se bebama svakodnevno dijeli u ovoj kuhinji. Mlijeko, grizevi, palenta, poneki slatkiš. Pored toga, na račun javne kuhinje naši su čitaoci, partneri i prijatelji nesebično uplatili značajnu sumu novca.

Isporuka prikupljenih artikala
Isporuka prikupljenih artikala

Naši vjerni čitaoci donosili su svakodnevno mlijeko, pelene, igračke, slatkiše u našu redakciju, a naši partneri i prijatelji su nam pomogli da akciju upotpunimo i sve prikupljeno prevezemo na pravu adresu.

Isporuka prikupljenih artikala
Urednice Raporta sa uposlenicima javne kuhinje za bebe
Urednice Raporta sa uposlenicima javne kuhinje za bebe

Zahvaljujemo se kompaniji Gebruder Weis na osiguranom prevozu, kompaniji Telemach, Adiko Banci Sarajevo i Adiko Banci Banja Luka, te Mliječnoj industriji 99 Gradačac, kao i svim drugim partnerima i prijateljima koji su nesebično pomogli ovu akciju i učinili bratunačkim bebama život lakši i ljepši.

PROČITAJTE  IUG - Svečana dodjela diploma u Goraždu
Isporuka prikupljenih artikala

Isporuka prikupljenih artikala

Isporuka prikupljenih artikala
Doniran je veliki broj pelena

Zahvaljujemo se i našim komšijama u Bistro Chat Noir, koji su u svom restoranu organizirali humanitarne večere odakle su prilozi išli za Raportovu akciju.

Hvala vam još jednom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Predsjednica Udruženja koje vodi javnu kuhinju za baby kuhinu: Hvala svima koji su donirali za naše bebe
24 dana

[…] Aida Sadiković Mehonić, predsjednica Udruženja ‘Obraduj nekoga’ koje je otvorilo prvu javnu kuhinju za bebe u Bratuncu, zahvalila se svima koji su učestvovali u Raportovoj akciji. […]