Kriminal

Raport otkriva: Mektić kupio stan od osumnjičenog narko-dilera i bivšeg savjetnika Cvijetića!?

Finansijski odjel SIPA-e radio je prije 10-15 dana analizu novčanih tokova Bojana Cvijetića, osumnjičenog narko-dilera i savjetnika bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, te uočio jednu vrlo sumnjivu novčanu transakciju, otkriva Raport.

Cvijetić je uhapšen u novembru prošle godine u akciji Tužilaštva BiH kodnog naziva ‘Transporter, zajedno sa još šest osoba. Oni se sumnjiče da su od narkokartela iz Južne Amerike nabavljali tone kokaina, a razotkriveni su nakon što je razbijen zamršeni kod aplikacije Sky, koju su kriminalne grupe koristile za komunikaciju.

Zanimljivo je da su kod Cvijetića pronađeni tajni podaci OSA-e, a na računu je imao oko 500.000 KM. Cvijetić je nakon nekoliko mjeseci pušten u kućni pritvor, a nezvanične informacije govore da je pristao na određenu sa saradnju s Tužilaštvom BiH.

No, SIPA-e je u međuvremenu, kako smo već rekli, pronašla čudne finansijske transakcije.

Naime, Cvijetić je krajem prošlog mjeseca, tačnije 30. maja, potpisao notarski ugovor sa svojim bivšim šefom, trenutno državnim parlamentarcem Draganom Mektićem o prodaji stana i garaže u Banjoj Luci.

Notarski ugovor između Mektića i Cvijetića

U samom uvodu ugovora, notar navodi kako Cvijetić zbog ‘zdravstvenih razloga’ nije mogao pristupiti u njegovu kancelariju, pa su se stranke (notar, Mektić i Cvijetić), našli na privatnoj adresi. Vjerovatno se to organiziralo jer je Cvijetić u kućnom pritvoru.

Prema notarskom ugovoru koji je u posjedu Raporta, Cvijetić je Mektiću prodao stan od 62 kvadrata u centru Banje Luke, zajedno sa garažom, za mizerne 102.000 KM.

Predmet ugovora je stan od 62 kvadrata i garaža u centru Banje Luke

Interesantno je da je Cvijetić dopustio da se Mektić uknjiži kao vlasnik stana i prije isplate novca koji je dogovoren.

Osim što je čudna cijena, finansijskim istražiteljima SIPA-e je ‘zapelo za oko’ to što je Cvijetiću ranije odlukom Suda BiH blokirana sva imovina, pa nije jasno kako je Cvijetić uspio ‘sakriti’ ovaj stan.

Cijena stana i garaže je 102.000 KM

Zbog brojnih nedoumica, SIPA je ovu informaciju proslijedila u Tužilaštvo BiH, koje bi trebalo da već istražuje ovaj slučaj, kako bi se utvrdilo da li postoje određene nezakonitosti.

Ipak, postavlja se pitanje, zbog čega Mektić, kao bivši ministar sigurnosti BiH i državni poslanik, posluje sa osumnjičenim šefom narko-bande, koja je prema svemu sudeći u BiH uvozila ogromne količine narkotika, prije svega kokaina.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
4 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Nakon Raportovog otkrića: Tužilaštvo BiH istražuje kako je Mektić kupio stan od osumnjičenog narko-dilera
7 mjeseci

[…] što je Raport objavio da je bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kupio stan od svog bišeg savjetnika i […]

trackback
Raport saznaje: Pristižu nove informacije o aferi 'Sky aplikacija'. Ko ima razloga za strah?
7 mjeseci

[…] je u fokus došao bivši ministar sigurnosti BiH i državni poslanik Dragan Mektić, koji je ‘kupio’ stan od svog bivšeg savjetnika i osumnjičenog narko-dilera Bojana […]

trackback
Mektić otvoreno za Raport o nezadovoljstvu u SDS-u: Sve odlučuje uski krug ljudi, nisu nikakva alternativa
5 mjeseci

[…] Raport je prvi objavio notarski ugovor po kojem je Mektić otkupio stan od osumnjičenog Cvijetića. Odmah je reagiralo i […]

trackback
Sve je jasnija kriminalna veza policije i narko-mafije
5 mjeseci

[…] pristao na određenu saradnju sa Tužilaštvom BiH pa je pušten uz mjere zabrane), a nedavno je Raport objavio da je Cvijetić prodao stan Draganu […]