Vijesti

Raport otkriva: SDA-ovi Ajnadžić i Koldžo uzeli “bijeli hljeb”, dali ga i svojim savjetnicima. Koštat će nas stotine hiljada maraka

Nedžad Koldžo i Nedžad Ajnadžić, bivši načelnici općina Novo Sarajevo i Centar, podnijeli su zahtjev za tzv. “bijeli hljeb”, otkriva Raport.

Njih dvojica su, kako je već poznato, potpuno politički demolirani na prošlim lokalnim izborima.

Kao kandidati SDA Koldžo i Ajnadžić ubjedljivo su poraženi od kandidata Četvorke – Hasana Tanovića i Srđana Mandića.

Gubitkom vlasti njih dvojica su ostali i bez zvaničnog angažmana odnosno posla.

Kako je Raportu potvrđeno i Ajnadžić i Koldžo dobivat će narednih 12 mjeseci punu plaću i uplaćene doprinose, što će građane koštati desetine hiljada maraka.

Prema računici koju smo dobili, Koldžo će dobivati plaću od 4.000 KM, i na to uplaćene doprinose u iznosu od oko 2.700 KM. To znači da će građani Koldžin nerad mjesečno plaćati skoro 7.000 KM!

Isti slučaj je i sa Ajnadžićem, s tim da je on otišao korak dalje.

Kako Raport saznaje, Ajnadžiće je, prije nego je odstupio s dužnosti “bijeli hljeb” potpisao svom savjetniku Dževadu Bećireviću, na šest mjeseci, te dopredsjedavajućim Mustafi Muliću i Karaloni Karačić. Njih dvoje će dobivati plaću narednih 12 mjeseci.

Kako nam je rečeno, na mjesečnom nivou, njih četvero će građane Općine Centar koštati oko 24.000 KM!

Zanimljivo je da protiv njih dvojice Ured za borbu protiv korupcije KS prošle sedmice podnio krivične prijave zbog skrivanja imovine, koja se mjeri u stotinama hiljada maraka.

“Bijeli hljeb” htio i Senaid Memić?

Kako nam je rečeno, i bivši načelnik Općine Ilidža Senaid Memić razmišljao je tražiti “bijeli hljeb”. Međutim, predomislio se pa je od Općine tražio da mu se samo drži radni staž, kako ga ne bi prekidao.

Ipak, s ozbirom na to da je dobio ambasadorsku funkciju, Memić je odustao i od toga.

Zanimljivo je da je Ured za borbu protiv korupcije i protiv Memića podnio krivičnu prijavu zbog nelagalno zapošljavanja u Općinu te izdavanja sumnjivih urbanističkih i građevinskih dozvola.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare