Sebija Izetbegović nije poslala očitovanje Senatu UNSA
Vijesti

Raport otkriva: Sebija Izetbegović još nije poslala svoje očitovanje Senatu. Ali jeste advokate

Za četiri dana istječe rok koji je Sebija Izetbegović dobila od Senata Univerziteta u Sarajevu, u kojem direktorica Senatu treba poslati svoje očitovanje.

I prema svemu sudeći, ona ga neće ispoštovati.

Naime, Senat UNSA zatražio je od Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, očitovanje o sumnjivom studiju.

Senat već mjesecima provodi internu istragu o akademskom putu Sebije Izetbegović i sve je jasnije da u cijeloj priči nešto smrdi. Preciznije – jako je sumnjivo kako je i da li je uopće polagala ispite za postdiplomski studij.

S obzirom na to da dokumentacije nema na Medicinskog fakultetu, odnosno da ju je navodno neko ukrao, kako to tvrdi Izetbegović i njene produžene ruke, Senat je pokušavao doći dokumentacije preko Izetbegović. No, ona se ne oglašava.

I na posljednjoj sjednici Senat je dao rok Sebiji Izetbegović da se očituje i svemu.

I taj rok istječe za četiri dana. Kako Raport saznaje, Sebija Izetbegović još nije dostavila nikakvo očitovanje Senatu odnosno Komisiji Senata. Ali jeste poslala advokate.

Kako je Raportu rečeno, Izetbegović je ovlastila određenu advokatsku kancelariju koja je poslala dopis Senatu. Vjerovatno prijeteću tužbama.

No, prema našim informacijama, Senat će održati sjednicu i donijeti konačnu odluku o akademskim titulama Sebije Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare