Kriminal

Raport otkriva: Semir Efendić osuđen na godinu uvjetno. Priznao krivicu za saobraćajnu nesreću

Semir Efendić, novi predsjednik Stranke za BiH, nagodio se sa Tužilaštvom KS u vezi sa nesrećom u kojoj je poginuo pješak, saznaje Raport.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva KS za Raport.

“Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu, proglasio je krivim Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Izrečena mu je uvjetna osuda kojomm se utvrđuje kazna zatvora u trajanju jedne godine, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo”, rečeno nam je iz Tužilaštva KS.

Efendić se tretio da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe tako što je 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima vozeći automobil Golf V i krećući se iz prvca Grbavice prema Zagrebačkoj ulici, dolaskom na raskrsnicu udario i oborio pješaka inicijala E. S. koji je od zadobivenih povreda umro.

“Sud je prilikom odmjeravanja kazne uzeo u obzir olakšavajuće okolnosi na strani optuženog, te ga je obavezao na plaćanje troškova postupka”, rečeno je iz Tužilaštva KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare