Politika

Raport otkriva| Zaražen Mirsad Jašarspahić, direktor Privredne komore FBiH: Imao sam kontakt 11. marta, tek danas su me testirali na moje insistiranje

Jedan od onih koji je danas, nažalost, dobio pozitivan test na koronavirus je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore Federacije BiH, otkriva Raport.

Jašarspahić je bio 11. marta prisutan na manifestaciji preduzeća “Igman” u Konjicu te je tu i imao kontakt sa zaraženom osobom. Jašarspahić se javio Raportu i otkriva detalje.

“Jeste, ja sam bio u Konjicu, međutim, nakon dva dana sam imao sastanak s direktorom Igmana Đavidom Muratbegovićem. I ja sumnjam na taj kontakt. Nakon što smo saznali da je bio još neko zaražen, odmah smo se svi javili ljekarima. Rečeno mi je da ostanem u izolaciji, što sam naravno i učinio”, priča Jašarspahić.

Međutim, dodaje, od prijave da je bio možda u kontaktu sa zaraženom osobom do testiranja prošlo je dosta vremena.

“Nisam pokazivao simptome, ne pokazujem ih ni sad. Imao sam blagu hunjavicu, sad nemam temperaturu. Govorili su da nema potrebe da se odmah testiram. Bio sam na vezi s ljudima iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Prolazili su dani i na kraju, na moje insistiranje, zbog kontakata koje sam ja imao, zbog porodice, smo obavili test. I bio je pozitivan”, priča nam Jašarspahić.

Dodaje kako je tražio da se testira što prije kako ne bi doveo u opasnost nekog drugog.

“Znalo se da sam imao kontakt sa zaraženim, zbog toga sam insistirao”, navodi predsjednik Privredne komore za Raport.

Inače, proslava u Konjicu je bila 11. marta, a Jašarspahić je tek danas testiran.

“Sutra će i moju porodicu testirati”, ističe on.

Kaže nam da se osjeća dobro, da se pridržava svega što mu ljekari kažu.

“Sam sam u sobi, u izolaciji. Radim sve što se mora”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare