Vijesti

Raport saznaje: Salčin odlazi s čela Agencije za javne nabavke BiH

Đenan Salčin odlaze s čela Agencije za javne nabavke BiH, a na ovoj poziciji zamijenit će ga sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović. Salčin je od 2017. godine v.d. direktora Agencije, saznaje Raport.

Procedure o imenovanju Vehabovića su završene, a on je bio i bolji kandidat od Salčina na javnom ispitu kojeg su radili kandidati koji su aplicirali za direktorsku poziciju u Agenciji. Ostaje još da Vijeće ministara BiH potvrdi Vehabovićevo imenovanje, za šta je zakonski rok mjesec.

Salčin je inače imao ulogu u aferi “Respiratori”. On je na famoznoj sjednici Vlade FBiH govorio o tome kako se institucije mogu izuzeti od Zakona o javnim nabavkama prilikom nabavke medicinske opreme i sredstava.

PROČITAJTE  Žestok sukob navijača u Hercegovini. Iz policije za Raport: Ima uhapšenih i povrijeđenih

Nakon što je izbila afera s nabavkom 100 respiratora, Salčin se našao na meti kritika jer je navodno on dao slobodu da se izbjegava Zakon. Salčin je to demantirao i rekao da je njegovo saopćenje i objašnjenje kako i u kojim slučajevim se može izuzeti od Zakona bilo jasno i precizno.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare