Životni stil

Recept za brzu i ukusnu tjesteninu spasit će vas u mnogim situacijama

recept za brzu tjesteninu

Kad smo u stisci s vremenom ili jednostavno nemamo ideje za pripremu ručka, uvijek dobrodošlo rješenje je tjestenina s nekim finim, kremastim umakom. Šta mislite o ukusnom spoju tjestenine, npr. penne u prefinom umaku od piletine i gljiva? Za ovaj recept za brzu tjesteninu možete iskoristiti i ostatke pečene piletine i bit će fantastičan, a ovoga puta tjesteninu ćemo skuhati s batacima, pilećom juhom i drugim sastojcima kako bi okus bio snažniji i bogatiji.

Sastojci

300 g tjestenine tipa 'penne' ili makaroni

1 crveni luk

250 g gljiva

4 pileća batka (bez kože i otkošteni)

1 šolja ribanog parmezana

ekstra djevičansko maslinovo ulje

200 ml vrhnja za kuhanje

750 ml pileće juhe

1 čehno bijelog luka

Priprema

Ogulite bijeli i crveni luk te nasjeckajte ih na sitno tako da kad su kuhani budu gotovo neprimjetni u varivu. Očistite i ogulite gljive te narežite na četvrtine. Narežite piletinu na komade veličine zalogaja i popržite je u vatrostalnoj posudi s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Kad je gotovo izvadite. Dodajte još malo ulja i u istoj posudi u kojoj ste pekli piletinu propirjajte sitno nasjeckani luk i bijeli luk. Malo posolite. Dodajte malo vode i kuhajte oko 5 minuta. Sada dodajte gljive i kuhajte još nekoliko minuta. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje, pileću juhu i začinite po želji te pustite da lagano kuha.

Kad počne kuhati dodajte tjesteninu. Kuhajte polako oko 10-12 minuta.

Nakon toga dodajte naribani parmezan i polako promiješajte da se sve sjedini i stopi sa svime. Ovo će zgusnuti umak. Maknite s vatre i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Dodajte piletinu i promiješajte da se sve sjedini. Poslužite vruće i pospite naribanim sirom po vrhu i s malo svježe nasjeckanog peršuna ili vlasca. I dobar tek!