Twix je jedna od omiljenih čokoladica, a jedna od prednosti kod klinaca joj je i to što ide u paru u jednom pakovanju. Međutim, u domaćoj varijanti dobijate punu kutiju "tviksića", a još su i ukusniji nego kupovni.
Na sajtu Tortekolacirecepti.com našli smo jedan za domaće “tviks” čokoladice, koji vam neće oduzeti puno vremena.
Sastojci:
500 g čokolade
350 g mekih karamel bombona
400 g keksa (petit beurre, plazma ili nekog drugog po izboru, koji se može samljeti)
60 ml mlijeka
4 kašike putera
Priprema
Dio čokolade (oko 200 g) istopiti na pari, sipati u pleh obložen samoljepljivom folijom i ubaciti u frižider da se stegne. Keks samljeti, dodati mu istopljeni puter i umiješati. Karamele i mlijeko staviti u šerpu i topiti na srednjoj temperaturu dok se ne dobije glatka masa.
U pleh sa čokoladom presuti prvo samljeveni keks. Izjednačiti, dobro pritisnuti i “utabati”, a onda preliti karamelom i vratiti u frižider da se stegne.
Poslije izvaditi iz pleha na ravnu površinu i isijeći nožem na štanglice (poput kupovnog “tviksa”), pa zatim svaku preliti istopljenom čokoladom i ponovo ubaciti u frižider da se stegne. Naravno, možete i da se igrate s oblicima.