Domaći sladoled Snickers je upravo to što mu ime govori i svako daljnje predstavljanje je suvišno. Ako vas već ime nije kupilo, vjerovatno hoće podatak da vam za ovaj ukusan desert treba tek deset minuta. I mikser, ako niste vješti tučenju vrhnja u šlag na neki drugi način. Najteži dio posla zapravo je čekanje da se sladoled stegne u zamrzivaču.
Divno svilenkasta baza od šlaga aromatizirana vanilijom i obogaćena umacima od čokolade i karamela u sebi krije iznenađenje u obliku hrskavog prženog kikirikija i komadića Snickers čokoladice, zbog kojeg ćete obožavati ovaj sladoled. Količinu sastojaka iz recepta lako prema potrebi možete udvostručiti, utrostručiti ili učetverostručiti.
Sastojci za domaći sladoled Snickers:
- 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 480 ml vrhnja za šlag s 36% mliječne masti
- 1 kafena kašika ekstrakta vanilije
- 3 kašike karamel-preljeva
- 3 kašike preljeva od čokolade
- 1 velika Snickers čokoladica, nasjeckana na komadiće
- 60 g prženog kikirikija
Priprema domaćeg sladoleda Snickers:
- Istucite vrhnje u čvrsti šlag.
- Ulijte kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije pa nježno promiješajte silikonskom lopaticom.
- Polako umiješajte dvije kašike karamel-preljeva, dvije kašike preljeva od čokolade, pola nasjeckanog Snickersa i pola pripremljenog kikirikija.
- Ulijte smjesu u kalup za hljeb. Po vrhu razmažite preostali karamel-preljev i preljev od čokolade. Pospite preostalim komadićima Snickersa i kikirikijem.
- Ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati.