brzo i ukusno

Recept za kolač od trešanja. Morate probati ovaj osvježavajući okus

Kako bi bilo da napravite kolač od trešanja koje rastu krajem proljeća i svojom slatkom i sočnom teksturom nude osvježavajući okus?

Evo recepta za četiri do šest osoba za koju treba od 30 do 60 minuta za pripremu:

Sastojci:

3 jaja

1 šolja šećera

1,5 čašica ulja

Pola čaše mlijeka

Pola čaše vrhnja

4 čaše brašna

100 grama trešanja (izvađene koštice)

1 kesica vanilin šećera

1 paketić praška za pecivo

1 kašika škroba

Način pripreme:

Očišćene trešnje i škrob dodajte u staklenu zdjelu i premažite višnje škrobom bez gnječenja.

Dodajte jaja i šećer i miješajte dok ne dobijete bijelu boju. Zatim dodajte mlijeko, ulje, vrhnje, brašno, prašak za pecivo i vaniliju te nastavite miksati.

Na kraju dodajte višnje koje ste umočili u škrob i još jednom promiješajte.

Smjesu premjestite u malo namašćen i pobrašnjen kalup za torte.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 30 minuta. Vaš kolač od trešanja je spreman.