Kako bi bilo da napravite kolač od trešanja koje rastu krajem proljeća i svojom slatkom i sočnom teksturom nude osvježavajući okus?
Evo recepta za četiri do šest osoba za koju treba od 30 do 60 minuta za pripremu:
Sastojci:
3 jaja
1 šolja šećera
1,5 čašica ulja
Pola čaše mlijeka
Pola čaše vrhnja
4 čaše brašna
100 grama trešanja (izvađene koštice)
1 kesica vanilin šećera
1 paketić praška za pecivo
1 kašika škroba
Način pripreme:
Očišćene trešnje i škrob dodajte u staklenu zdjelu i premažite višnje škrobom bez gnječenja.
Dodajte jaja i šećer i miješajte dok ne dobijete bijelu boju. Zatim dodajte mlijeko, ulje, vrhnje, brašno, prašak za pecivo i vaniliju te nastavite miksati.
Na kraju dodajte višnje koje ste umočili u škrob i još jednom promiješajte.
Smjesu premjestite u malo namašćen i pobrašnjen kalup za torte.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 30 minuta. Vaš kolač od trešanja je spreman.