Magazin

Recept za ljepši dan: Domaće galette s borovnicama

Galette se po sastojcima ne razlikuju puno od klasične pite, zapravo možete slobodno koristiti svoj najdraži recept za prhko tijesto. Razlika je samo u načinu slaganja.

Umjesto da se nadjev nađe između dva sloja tijesta, konačni rezultat pomalo podsjeća na pizzu. Dovoljan vam je najobičniji široki pleh obložen masnim papirom. Tijesto razvaljajte, na sredinu stavite nadjev, rubove grubo preklopite kako biste dobili rustikalni, dojam i svoje galette ubacite u rernu.

Poslužite ih same ili s malo sladoleda od vanilije, a u nedostatku dobro će doći i lagano zašećereno kiselo vrhnje ili jogurt.

Rustikalne galette s borovnicama

tijesto

157 grama brašna

na vrhu noža praška za pecivo

100 grama putera

75 grama šećera

1 vanilin šećer

1 cijelo jaje

nadjev:

300 grama borovnica

1 kašika škrobnog brašna

100 grama šećera (ili manje)

korica i sok od pola limuna

50 grama listića badema

Tijesto stavite na papir za pečenje, razvaljajte i oblikujte u krug.

Za nadjev pomiješajte voće, šećer, sok i koricu limuna te škrobno brašno.

Tijesto prebacite u posudu za pečenje, na sredinu mu stavite nadjev, a rubove preklopite prema središtu.

Po rubovima pospite listiće badema.

Pecite u rerni zagrijanoj na 175 stepeni oko 25 minuta.

 

View this post on Instagram

 

Vegan Blueberry Ginger Galette • Unlike the ongoing 3 and 6 year old sibling bickering going on in our house this summer, this galette is *very* enjoyable and worth sharing with others. (No judging if you prefer to eat it all yourself, just sayin...) ? • Sweet juicy blueberries are baked over a layer of ginger cookie crumbs in a no fuss, free-form flaky crust for an easy, pretty, and super delicious dessert ? • Get the recipe on the blog, link is in my profile @crumbs.and.caramel • https://crumbsandcaramel.com/vegan-blueberry-ginger-galette/ • . . . . . #galette #blueberries #veganpastry #vegantart #blueberrygalette #feedfeed #feedfeedvegan #f52grams #eatpretty #blueberrytart #gloobyfood #bhgfood #thrivemags #beautifulcuisines #howisummer #lovefood #thekitchn #bakedfromscratch #thebakefeed #eattheworld #foodblogfeed #freshforlaura #foodfluffer #thenewhealthy #mypinterest #plantbasedrecipe #ginger #realsimple #makesmewhole #f52community

A post shared by Bronwyn | Crumbs & Caramel (@crumbs.and.caramel) on