Sport

Reprezentativac Kosova se požalio: “Da sam Italijan, svi bi pričali o meni”

Bek Napolija Amir Rrahmani objašnjava da je imao probleme u prilagodbi u ekipu sa stadiona Maradona, ali i tvrdi da bi “svi pričali o meni da sam Italijan”.

Ovaj 27-godišnjak priključio se slavnom italijanskom timu 2020. godine za 14 miliona eura iz rivalske Verone. Međutim, tek je ove sezone postao starter nakon što se mučio s minutažom pod trenerom Gennarom Gattusom.

“Znao sam da nije lako uklopiti se u vrhunski klub. Došao sam iz Verone, koja igra drugačijim stilom. Imaju odbranu sa tri čovjeka i igraju striktno markiranje, na igrača”, rekao je Rrahmani za list “Il Roma”.

“Bio sam svjestan svojih kvaliteta i pokazao sam rezultate kada sam počeo igrati konstantno. Sada je vrijeme da uberem plodove svog rada. Uvijek kažem, da sam Italijan, svi bi pričali o meni, očito moja reprezentacija nije toliko poznata u nogometnom smislu”, rekao je kosovski reprezentativac.

PROČITAJTE  Kakva noć za Milan. Povratak Ibrahimovića, pobjeda u Napulju i prvo mjesto na tabeli!

“To znači da moram uložiti još više napora.”

Može li Napoli ove sezone osvojiti naslov u italijanskoj Seriji A i može li upravo on zamijeniti Kalidoua Koulibalyja ako sjajni reprezentativac Senegala ode na kraju sezone?

“Ja sam praznovjeran, pa ne želim izgovoriti tu riječ (Scudetto). Bio bi to san. Uvijek igramo na pobjedu. Nadamo se da će se dogoditi nešto lijepo, ali sada ne možemo znati.

Koulibaly je vođa i bila bi velika odgovornost zamijeniti ga. Ako se to dogodi, ne bi mi bio problem. Kako si stariji, imaš više odgovornosti. Ja sam spreman i to bi mi bila privilegija.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare