slovenci tvrde

Rožman i Ibričić napuštaju FK Sarajevo. I ne samo oni…

Slovenski mediji prije nekoliko dana su objavili da će Simon Rožman napustiti Fudbalski klub Sarajevo na kraju ove sezone.

Danas su, međutim, otišli korak dalje pa su pored slovenskog trenera objavili još nekoliko imena koja će se oprostiti od bosanskohercegovačkog premijerligaša s Koševa.

"Proteklog vikenda smo ekskluzivno otkrili da će Simon Rožman sjediti na klupi Sarajeva samo do kraja sezone. Stručnjak iz Slovenije odveo je sarajevski klub u Evropu, ali bez obzira na sve rezultati nisu bili onakvi kakve je Uprava kluba očekivala.

U Bosni i Hercegovini već cvrkuću ptice na granama da uprava kluba nije zadovoljna radom sportskog dijela, pa činjenica da će se oprostiti Simon Rožman zapravo i ne čudi pretjerano.

Ali, nije Simon Rožman jedini koji će se - kako saznajemo - oprostiti od stadiona Koševo.

Zajedno s njim otići će i njegove kolege - Denis Mešanović i Luka Gobec, koji obavljaju dužnost pomoćnih trenera, te Bojan Jorgačević koji radi s golmanima. Sva trojica su u Sarajevo doselili iz slovenskih Domžala.

Ali, ni to nije sve. Završetkom sezone svoje stvari spakirat će i Senijad Ibričić, sportski direktor Sarajeva, još jedan koji je na Koševo došao prošle godine iz domžalskog kluba.

Senijad Ibričić ionako je trenutno suspendiran, a zbog nedoličnog ponašanja mogao bi tek krajem septembra nastaviti s radom!

Dobro, Sarajevo neće čekati do tada, osim novog trenera, na ljeto će tražiti i novog sportskog direktora", objavio je Planet nogomet.