Vijesti

Rudari ponudili sporazum, Elektroprivreda odbila

Samostalni sindikat radnika rudnika u Federaciji BiH uputio je Elektroprivredi BiH prijedlog sporazuma. Ovo nam je potvrdio Sinan Husić, predsjednik Sindikata koji je za Raport otkrio da mu je upravo stigla informacija da je taj prijedlog Elektroprivreda odbila.

Naime, prijedlogom sporazuma bi se prevazišlo trenutno stanje i započela proizvodnja uglja u rudnicima u sastavu Koncerna.

Međutim, kako nam je kazao Husić dobio je povratnu informaciju da i taj dio zahtjeva koji je usaglašen sa Federalnim ministarstvom energije i rudarstva, Elektroprivreda BiH nije prihvatila.

Jedan dio zahtjeva koja su usaglašena sa Federalnim ministarstvom, međutim evo nama je stigla povratna informacija da ni ovo što je usaglašeno sa Federalnim ministarstvom po Elektroprivredi BiH nije prihvatljivo. Ovo je sve slabost u komunikaciji. Obavili smo razgovor sa resornim ministrom, neke stvari usaglasili, stavili na papir i dostavili Elektroprivredi. Oni ne žele preuzeti nikakvu obavezu i nemamo više šta pojašnjavati bilo kome”, kazao je Husić.

Dodaj e daa je svih sedam rudnika u radničkom neposluhu te najavio mirna okupljanja.

“Pozivamo i Željka Komšića, lidera DF i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da pojasni radnicima rudnika i građanima zašto ne može biti smijenjen Admir Andelija, direktor Elektroprivrede BiH. Jednosatni skup pred kapijama rudnika će se okupiti naše porodice kako bi iskazali podršku radnicima rudnika. Niko ne iskazuje spremnost da razgovaramo. Elektroprivreda BiH pod svaku cijenu želi da prihvatimo ono što njima odgovara. Proizvodnje uglja nema”, istakao je Husić za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Andelija za Raport: Nisam dobio nikakvu ponudu. To što oni traže podrazumijeva propast
10 mjeseci

[…] Detaljnije o tome možete pročitati ovdje. […]