Politika

Salkić: Nisam više predsjednik kluba poslanika Pokreta za državu. Iznevjerio sam ih jer nisam išao kod Dodika

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu Ramiz Salkić od danas više ne obnaša ovu funkciju. Ovu informaciju Salkić je potvrdio na svom zvaničnom Facebook profilu.

Naime, kako je naveo ovo su odluku donijeli poslanici SDP-a i BH Zeleni, te jedan poslanik DF-a.

“Poštovani prijatelji i pratioci.

Želim vas obavijestiti da voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a od danas nisam predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. Prema kazivanju kolega iznevjerio sam ih. I to jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika. I mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića.

Nisam išao na pregovore kod Dodika, jer nisam vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu. Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića, nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Treća zamjerka je javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda. I javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati 4 delegata. Ja nastavljam raditi kao narodni poslanik Pokreta. U to najbolje što znam u interesu države Bosne i Hercegovine. Vas koji ste glasali za mene, istine i pravde.

Čestitam na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu, Saši Grbiću”, napisao je Salkić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare