Životni stil

Samo 3 sastojka: Sočan, mekan i lagan kolač koji miriše na djetinjstvo

Koliko jaja, toliko ide i brašna i šećera, jednostavna je formula za padišpanj, omiljeni kolač iz djetinjstva.

Sastojci:

10 kašika šećera

10 kašika brašna

10 jaja

Prema želji:

naribana kora limuna ili narandže

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Jaja tucite ručno sa šećerom oko pola sata dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  2. Kuhačom lagano umiješajte prosijano brašno. Uzmite kalup za torte (ili starinski limeni lonac) pa ga obložite papirom za pečenje i namastite te ulijte smjesu.
  3. Pecite oko 65 minuta na 150 stepeni. Čačkalicom možete provjeriti je li kolač pečen – ako izađe iz njega suha, spreman je za vađenje iz pećnice.
  4. Kad se ohladi, kolač prema želji pospite limunovom koricom i šećerom.