Kriminal

SAMODEMASKIRANJE Solak javno potvrdio kafansku avanturu

U jednom sarajevskom lokalu sinoć je održan “party” kojem je, sudeći prema fotografijama koje smo dobili, prisustvovao i načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak.

Iako smo kontaktirali Fahrudina Solaka i slali mu SMS poruke u kojima smo ga direktno pitali da li je bio na derneku, nije nam odgovarao. Međutim, oglasio se preko “Avaza”:

“Nije tačno da sam bio navečer. Bio sam u tom lokalu preko dana, dok su ljudi renovirali. Slučajno sam se zadesio tu i nije bilo nikakvog derneka. To su gluposti”, tvrdi Solak.

Dakle, Solak nam svima poručuje da ne vjerujemo svojim očima, nego njemu. Ali mu se mora odati priznanje za pokušaj izvlačenja iz kompromitirajuće situacije u kojoj se našao.

Solak, međutim, ne odgovara šta je radio i “po danu” kafani, jer kafane ne bi smjele ni po danu raditi!? Da li je Solak pomagao u renoviranju. S obzirom da je mašinski inžinjer možda je i mogao pomoći. Također, Solak se bavio i organizacijom koncerata, pa je možda mogao pomoći u postavljanju rasvjete ili razglasa!?

PROČITAJTE  Svjedok Marić nastavio svjedočenje u aferi 'Respiratori': Ona pi... nesretna iz Srebrenice dobiti po p...

U međuvremenu redakciji Raporta javili su se brojni čitaoci i vlasnici ugostiteljskih objekata revoltirani primjerom koji nam pokazuje šef Federalnog štaba, ali i nepoštivanjem mjera koje moraju biti za sve iste.

Prema informacijama koje smo dobili radi se o kafiću na Čengić Vili koji se zaista renovira i u kojem se “pod ključem” noćima sjedi i zabavlja. Solak i vlasnik kafića su dobri prijatelji, veže ih ljubav prema adrenalinskim sportovima, ali očito i prema muzici.

Dakle, šef federalnog štaba civilne zaštite, ne negira da je bio u kafiću, što je ključna informacija. Ali kaže da je bio “po danu”.

Nadalje. Pogledajte video iz kafića “koji se renovira”. Grupa mladića svirala je uživo za svoje prijatelje na društvenim mrežama, Snimak je nakon objave našeg teksta naravno sklonjen. Međutim, snimili smo ga.

Dalje, pogledajte pozadinu i osvjetljenje iza mladića koji nastupaju i iza Fahrudina Solaka! Kako to da je enterijer isti dok se renovira i dok se derneči?

Sljedeće, kako su se mladići našli u objektu koji je prema mjerama zabrane morao biti zatvoren. Radovi su dozvoljeni po danu. Kako su ušli i izašli iz kafića, s obzirom na to da je svirka javno zakazana na mrežama u 20.15, ali je kasnila, što i oni sami kažu u videu, u vrijeme policijskog sata. A Raport donosi i fotografiju najave svirke.

Ukoliko nam se Solak javi, postavit ćemo mu ova pitanja.

A, u međuvremenu nam se javio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo. Kaže da će policija ispitati navode te podsjeća da su kazne za kršenje mjera zabrane 500 KM.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare