traži se selektor

Savo Milošević “bivši”, bh. legende na okupu: Evo ko bi trebao činiti novi stručni štab “Zmajeva”

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je prelomio, odnosno odlučio ne nastavljati pregovore o eventualnom nastavku saradnje sa Savom Miloševićem.

Iza "Zmajeva" je jedan od najgorih ciklusa u historiji u kojem smo promijenili čak trojicu selektora. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počeo je Faruk Hadžibegić, nastavio Meho Kodro te završio Savo Milošević.

Ovaj je posljednji imao dodatnu šansu da nas odvede na završnicu Eura, no Ukrajina je u polufinalu baraža bila jača u Zenici (2:1).

Spahić: Bio bi prvi pomoćnik

Poraz na Bilinom polju praktično je odlučio sudbinu Miloševića, jer je u pet utakmica na klupi BiH postigao samo jednu pobjedu, a ugovorom je bio vezan samo do kraja baraža.

Ko će ga naslijediti?

Prema informacijama Raporta, dva imena su "zakovana" kad je u pitanju želje čelnika Nogometnog saveza BiH, obojica bivši kapiteni.

Ibišević: Angažiran u Americi

Prvo je Sergej Barbarez, kao selektor, a drugo Emir Spahić, kao njegov prvi pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH.

Navodno je želja čelnika NSBiH u stručni štab uključiti još dva velikana bh. nogometa - Vedada Ibiševića i Mirka Hrgovića.

No, pitanje je koliko je u slučaju Ibiševića to realno s obzirom na to da je nekadašnji golgeter "Zmajeva" trenutno angažiran u američkom MLS ligašu New York Red Bullsima.