Svima je jasno da nešto smrdi sa diplomom Sebije Izetbegović
Politika

SDA-ove hijene satanizirale su sve koji su ukazivali da na Sebijom dvoru nešto smrdi. Sad je definitivno postalo jasno i šta

Kada je u javnost procurila “interna prepiska” u kojoj je 17 anesteziologa – doktorski precizno – seciralo katastrofalno, jezivo stanje u Posebnom respiratornom centru KCUS-a i pogubnost po pacijente, režim predvođen bračnim parom s Poljina imao je samo jedan cilj – satanizirati sve one koji su se usudili to problematizirati.

U akciju satanizacije “protivnika režima” (prije svega novinara), a istovremeno i spas supruge i vladarice KCUS-a Sebije Izetbegović, tako je regrutiran cijeli botovsko-uhljebistički vod, režimski malina novinari i strogo kontrolirani nazovimediji, ali i oni koji figuriraju kao nezavisne televizijske kuće sa regionalnom frekvencijom, a u suštini su obične pričaonice SDA.

Legitimitet su im davali i stranački uhljebi sa važnih funkcija. Po bračnoj dužnosti prvi se u odbranu supruge javio šef SDA Bakir Izetbegović. Potom i fikus bračnog para u Predsjedništvu BiH Šefik Džaferović, a onda i ostale stranačke organizacije.

Teza koju su horski, uglas, zajednički zastupali jeste da je pismo anesteziologa izmišljeno, da su tvz. malina respiratori super, a posebno opasan, iako providan, spin je da neko ljekare proziva ubicama!?

Na kraju – pozivali su – svi oni koji osjete da u dvoru Sebije Izetbegović nešto smrdi i glasno to kažu trebali bi završiti iza rešetaka jer dižu paniku i strah.

Kada je režim pritisnut činjenicama ipak morao priznati postojanje ili “autentičnost” pisma ljekara, krenuli su s obrazlaganjem da je to “normalno” i da će raditi na poboljšanju.

Međutim, međuvremenu menadžment KCUS-a nije ništa posebno ni radio – osim onoga što nabolje zna – loviti svoje “neprijatelje”.

Dokaz za to jeste i pismo koje je Sebija Izetbegović jučer uputila ministru zdravstva FBiH Vjekoslavu Mandiću u kojem mu snishodljivo pojašnjava da je na KCUS-u sve u najboljem redu, iako kadar masovno odlazi, a pacijenti umiru.

Naime, iako je desetine članova porodica objavilo stravične ispovijesti o tome šta se s njihovim najmilijim dešavalo na KCUS-u, direktorica Izetbegović do sada se na to, osim demantijima, nije posebno osvrtala.

No, iz pisma saznajemo drugačije – odlučila je nadzirati one ljekare koji su ukazali na katastrofu na KCUS-u.

“Napominjem da se radi o ljekarima koji su pisali ‘pismo’ koje se objavilo u javnosti. Pismo je izazvalo veliku uznemirenost u javnosti i počele su se javljati porodice pacijenata sa prigovorima. Mi smo nakon toga pokrenuli interni Stručni nadzor nad njihovim radom”, navela je prof. Izetbegović.

Pismo koje je prof. Izetbegović poslala ministru Mandiću

No, šta je direktorica Izetbegović učinila da popravi stanje koje su opisali ljekari? Ukratko – ništa.

Upravo zbog toga svjedočimo novom talasu odlazaka vrijednih ljekara s KCUS-a i novom krugu politiziranja ustanove koja bi se trebala baviti zdravstvom na visokom nivou.

A, onima koji su do sada imali bilo kakvu sumnju da nešto zaista smrdi u dvoru Sebije Izetbegović na KCUS-u, sad je, bar trebalo, postati jasno i šta je to – autokratski-diktatorski sistem koji je upravo ona uspostavila.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare