SDA ima ozbiljan problem, Mirsad Zaimović, Parlament FBiH
Politika

SDA sad ima ozbiljan problem u Federalnom parlamentu. Predložili su budžet, ali ne znaju hoće li glasati za njega

SDA ima ozbiljan problem u Federalnom parlamentu. Predložili su budžet, a sad ne znaju hoće li za njega glasati

Maratonska sjednica Parlamenta FBiH na kojoj se razmatra budžet, ponovo je prekinuta. Ovaj put zbog pauze koju je tražila SDA.

Naime, zastupnici SDA sad su shvatili da imaju ozbiljan problem.

Pred kraj rasprave o budžetu, kojeg predlaže SDA-ov premijer Fadil Novalić, stigli su amandmani stranaka Osmorke i HDZ-a. Čak njih 50.

S obzirom na to da je budžet odraz politika, jasno je da Osmorka ne želi raditi po Novalićevim smjernicama, i logično je da su imali amandmane.

Zanimljivo je i da je to pokazalo stabilnost koalicije, jer su sve stranke Osmorke, zajedno s HDZ-om usaglasili sve amadmane.

I sad SDA ima ozbiljan problem. Njihov zastupnik Mirsad Zaimović kazao je da bi usvajanje ovih amandmana promijenilo budžet totalno. Odnosno, to više ne bi bio onaj budžet koji je Novalić osmislio.

Zaimović je kazao da SDA mora razmotriti ove amandmane, koji su ‘došli u zadnji čas’. Zaimović je očito svjestan da u Parlamentu postoji većina koja bi ih trebala izglasati. Ali, time postaje upitno da li SDA želi podržati izmjenjeni budžet. S druge strane, politički je stupidno ne glasati za budžet koji su faktički oni i pravili.

Zato je Zaimović i tražio pauzu kako bi se konsultirao sa ostalim zastupnicima, ali i sa Novalićem.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare