Recepti

Sjajan recept za pileći karabatak s grilovanim limunom i salatom od tikvica i sira

Ako vam polako ponestaje ideja za pripremu piletine, danas vam donosimo nekoliko potencijalno zanimljivih prijedloga.

Umjesto klasične opcije s povrćem poput krompira, paradajza, mrkve ili paprike, želimo vas ohrabriti da se okušate u pripremi piletine prema receptima koja će pomalo iznenaditi vaše nepce.

Pileći zabatak s grilanim limunom i salatom od tikvica i sira

Sastojci

  • dva pakiranja pilećeg filea zabatka
  • dva limuna
  • dvije mlade srednje velike tikvice
  • 100 g mekog kozjeg sira
  • sok od polovice limuna
  • dvije – tri žlice maslinova ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • svježi timijan

Priprema

1. Dobro zagrijte grill tavu ili grill ploču, premažite je maslinovim uljem i stavite peći file pilećeg zabatka.

2. Dodajte i limune prerezane po pola pa sve zajedno pecite oko 10-15 minuta, ovisno o debljini filea, uz povremeno okretanje.

3. Gulilicom za povrće na tanke trakice narežite tikvice.

4. U manju teglicu stavite limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar pa dobro protresite i prelijte po tikvicama. Izmiješajte.

5. Na veliki tanjir složite tikvice, dodajte pečeno meso i limune, po tikvicama namrvite meki kozji sir, dodajte svježi timijan pa poslužite.

6. Prije posluživanja meso pokapajte grilanim limunom.