Sendvič je fantastičan format koji može “podnijeti” različite nadjeve. Ne treba, naravno, pretjerivati, ali svakako može biti puno više od uobičajenog redanja klasičnih sastojaka.
Mi smo ovaj naš sendvič bogato nadjenuli ukusnom mljevenom junetinom. Osim zbog okusa, mrkva i brokula su tu kao dobar trik za upakirati malo (ne)omiljenog povrća. Na kraju sve zapecite, jer hrskavom kruhu i rastopljenom siru teško se oduprijeti.
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk i mrkvu. Odvojite cvjetove brokule pa ih usitnite nožem.
U tavi zagrijte ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša pa dodajte nasjeckanu mrkvu. Kuhajte još oko 5 minuta dok i ona ne omekša pa ubacite meso. Kuhinjskom lopaticom ga usitnite i miješajte na vatri dok ne posmeđi.
Potom dodajte sol, cvjetove brokule, sušeni vlasac, pasiranu rajčicu te popaprite. Miješajte u tavi još oko 10 minuta.
Narežite kruh pa kriške pokapajte maslinovim uljem. Nadjev bogato rasporedite po kriškama, a zatim pospite mozzarellom i cheddarom.
Sendviče zapecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta. Prema želji, ukrasite mikrozelenjem ili klicama.