Region

Skandalozna izjava crnogorske političarke: Tatjana Bečanović negirala genocid u Srebrenici

Članica Predsjedništva Građanskog pokreta URA i predsjednica Opštinskog odbora URA Nikšić, profesorica Tatjana Bečanović sinoć je u predizbornoj debati na Televiziji Crna Gora negirala da se u Srebrenici dogodio genocid kada je u julu 1995. ubijeno više od 8.000 bošnjačkih muškaraca i dječaka. U gotovo skandaloznom objašnjenju za negiranje genocida, Bečanović je negirala stav partije kojoj pripada i odluke Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu, poše CdM.

Negirala je do te mjere da je poručila da sud treba da odluči da li je to bio genocid, samo nije jasno saopćila koji sud treba da se bavi tim pitanjem nakon odluke Suda u Hagu.

Profesorica Bečanović kaže da se tamo desio strašan zločin, ali da ne može da kaže da li je to genocid.

Zaplet u izjavi se nastavio.

“Kada je u pitanju riječ genocid ja nisam iz struke koja može da utvrđuje to. Tamo se desio strašan zločin. Da li će to nazvati genocidom…”, kazala je između ostalog profesorica Bečanović.

Onda je nastavila u još dramatičnijem tonu:

„Ja proučavam znakove. Znam šta znači oznaka, a šta znači označeno. Možete nešto nazvati genocidom, a da označeno ne odgovara oznaci koju ste upotrijebili. Sudovi su o tome raspravljli. Jer ono što kaže sud i kako on procijeni, jer postoje stepeni valjda (baš te mene našli) pošto je to pitanje baš za pravosudne organe…”, poručila je Bečanović.

Profesorica je osim što je negirala zločin, to isto uradila sa stavom partije, ali i sa odlukama međunarodnih sudova, koji su zločin kvalifikivali kao genocid.

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju Ujedinjenih nacija (MKSJ) u Hagu donio više presuda u kojima se potvrđuje genocid u slučaju Srebrenice.

Postavlja se pitanje odluku čijeg suda čeka profesorica Bečanović da bi znala da li se strašan zločin ili genocid desio u Srebrenici?Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare