Politika

Skandalozno: Na ulicama Sarajeva sramni plakati na kojima se Forto, Nikšić i Konaković porede s Abdićem

U ulicama centra Sarajeva jutros su osvnuli sramni plakati sa portretima lidera stranka koje čine koaliciju Osmorka. Naime, sramni plakati sa portretima Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a, Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde i Edina Forte, predsjednika Naše stranke. Oni se na ovi portretima upoređuju sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

Poruke ispisane uz fotografije Nikšića, Konakovića i Forte su: Dritani iz našeg sokaka, Djeca liče na Babu; Koalicija za Otvoreni Balkan i veliku Srbiju; Troj(k)anski konj...

Foto: Nedim Grabovica / Raport

Kako se može vidjeti na plakatima autor ili više njih su pokušali na prilično neukusan način uputiti zamjerke ili nezadovoljstvo procesima koji se trenutno vode u formiranju vlasti.

Svakako ovo nije prvi put da se na sve načine ospori rad i djelovanja lidera ovih partija. Proteklih nekoliko sedmica skoro pa svakodnevno svjedočimo raznim spinovima, lažim i podmetanjima od strane pojedinih političkih opcija.

Zasad nije poznato ko su autori ovih poruka.

Podsjetimo, lider SDA, Bakir Izetbegović nedavno gostujući u jednoj emisiji je kazao kako ukoliko ova partija ne bude dio vlasti da će se osjetiti reakcija naroda. Dakle, po ko zna koji put je prijetio blokadama i opstrukcijama samo zato što ova partija nije dio vlasti. Ostaje da se vidi ko stoji iza ovoga.

Foto: Nedim Grabovica / Raport
Foto: Nedim Grabovica / Raport
Foto: Nedim Grabovica / Raport
Foto: Nedim Grabovica / Raport
Foto: Nedim Grabovica / Raport