Peanut butter fudge slasne karamele od kikirikija pune proteina koje možete napraviti u kalupima za muffine, ali i onima u kojima pravite led. Ako nisu silikonski, pobrinite se da se karamelice ne zalijepe. Možete smjesu raširiti i po najobičnijoj tepsiji, kao i kalupu za kruh.
Sastojci:
300 grama maslaca
300 grama maslaca od kikirikija
prstohvat soli
nekoliko kapi ekstrakta vanilije (po želji)
500 grama šećera u prahu
Priprema:
Ova količina dovoljna je za posudu dimenzija 20x25 centimetara, a daje oko 100 karamelica. Količinu, naravno možete i prepoloviti.
Na štednjaku otopite maslac i pomiješajte ga s maslacem od kikirikija, pričekajte dok smjesa ne zavri i odmaknite s vatre. Dodajte so i ekstrakt vanilije. Dodajte (prosijani) šećer u prahu i gustu smjesu prebacite na prethodno namašćen lim. Izravno na karamele stavite plastičnu foliju i sve prebacite u frižider. Nakon sat vremena možete rezati karamele, koje će u hladnjaku potrajati i do mjesec.