šta kažete?

Smije li se ovo uopće zvati pizza? Pravi se od lisnatog tijesta: Kažu da je odlična i gotova za čas

Ima nešto u čekanju da tijesto bude spremno, pripremanju predtijesta, osluškivanju kvasca… ali ima nešto i u brzini. Ne znamo smije li se zvati pizzom pogača od lisnatoga tijesta, ali klasični nadjevi i začini za pizzu sasvim se dobro snalaze u društvu s lisnatom podlogom.

Za pizzu od lisnatog tijesta koristit ćemo kupovno tijesto, a sastojci za nadjev su osnovni i otvoreni za vašu interpretaciju ili nadogradnju. Za pripremu ćete trebati odvojiti jedva 5 minuta, a ne treba vam čak ni nož. Lisnata pizza ispeći će se za dvadesetak minuta, a jedino što ćete trebati oprati je lim u kojem se pekla.

Sastojci za pizzu od lisnatog tijesta:

  • 275 g kupovnog lisnatog tijesta
  • 5 kašika crvenog pesta
  • 70 g salame ili suhog mesa il sudžuke, po izboru
  • 125 g mozzarelle iz tekućine, natrgane na komadiće
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • suhi bosiljak ili origano, po želji
  • šaka rukole, za posluživanje

Priprema pizze od lisnatog tijesta:

  1. Zagrijte rernu na 220 stepeni.
  2. Odmotajte tijesto na veliki lim za pečenje i izbodite ga viljuškom. Po njemu rasporedite pesto, ali ne sasvim do izvice. Po pestu pobacajte salamu, ili suho meso, ili sudžuku, pa mozzarellu i začine.
  3. Pecite 15-20 minuta dok tijesto se tijesto ne digne i ne dobije zlatnu boju.
  4. Izvadite iz rerne, pokapajte s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i pospite rukolom.