Sočno i brzo, bio bi kratki opis ovog kolača. Dok ima svježih kupina, ubacite ih u ovaj kolač i uživajte u poslastici. U biskvitne kolače poput ovoga tekućinu dodajte prije šlaga od bjelanaca. Umjesto jogurta možete staviti i mlijeko.
Smjesu možete izliti i u dublji duguljasti kalup, ali ne do vrha jer će kolač tokom pečenja narasti.
Potrebno vam je:
250g brašna
3 jaja
120g maslaca
180g šećera
1/2 vrećice praška za pecivo
3 kašike tekućeg jogurta
limunova korica
100g badema
400g kupina
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.
- Na kraju umiješajte šlag od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.
- Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.