recepti

Špageti sa basilico umakom i kuhanim povrćem za prste polizati

Operite povrće, ocijedite ga i narežite na kockice. U neljepljivoj tavi zagrijte maslinovo ulje s očišćenim češnjem češnjaka.

Izvadite češnjak i dodajte narezano povrće; kuhajte povrće dok se ne skuha, ali mora ostati hrskavo. Dodajte umak Basilico, zagrijte ga i ostavite da krčka nekoliko minuta kako bi preuzeo okus povrća.

U međuvremenu zakuhajte velik lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte sol (otprilike 7 g po litri) i kuhajte špagete prema uputi na pakiranju. Odvojite nekoliko žlica vode od kuhanja, a zatim pažljivo ocijedite tjesteninu.

Umiješajte špagete u umak i vodu od kuhanja na srednjoj vatri i pričekajte da se voda upije. Poslužite vruće, pospite svježim listićima bosiljka i nasjeckanim peršinom prema vlastitu ukusu.