Životni stil

Spremite za iftar: Najbolja teleća čorba. Tajna je u pripremi mesa

teleća čorba zdjela

Uz ovaj recept teleća čorba će vam uvijek ispasti dobra. Teleća čorba je krcata mesom i povrćem, a možete da se služiti i za iftar i za sehur. Okrijepit će vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza. Obavezno meso prvo propržite jer će tako biti ukusnije.

Sastojci

600 g telećeg mesa

1 crni luk

2-3 kašike ulja

2 l vode

2 mrkve

2 krompira

2-3 lista lovora

2 kašike brašna

1 kašičica slatke mljevene paprike

2 žumanceta

200 g kisele pavlake

1 veza peršuna

sok od limuna

Priprema

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno sjeckani luk, a kada on omekša dodajte meso isječeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu, biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isječenu mrkvu i krompir.

Smanjite temperaturu i kuhajte dok meso i povrće ne omekšaju.

Pomiješajte brašno, slatku mljevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smjesu sipajte u supu. Kuhajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smhesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promuhešajte i vaša čorba je gotova.