Puni Gas

Šta automobili govore o ženama

Prije 40 godina auto je bio simbol muškarca, ali već tada se govorilo kako postoji veza između automobila i ženske seksualnosti. Šta automobili govore o ženama?

U saradnji s Yugopapirom Index se vratio u 1982. godinu da bi saznali kako žene biraju automobile. 

Februar 1982.: Engleski seksolog dr. Eric Trimmer tvrdi da postoji skrivena veza između automobila i ženske seksualnosti: djevojke koje voze sportske modele su seksualno nezainteresirane, “nalickane” su one koje vole “zabranjeno voće”, a prave žene se nalaze u običnim modelima auta.

“Doktorima je već dugo poznato da je auto simbol muškaraca. Ali automobil na svoj način govori i o ženskoj seksualnosti. Recite mi kakav auto neka žena vozi i ja ću vam otkriti njene seksualne tajne.”

To tvrdi Englez Rick Trimmer, specijalist za seksualnu medicinu i urednik časopisa za ovu medicinsku granu. On kaže da do sada niko nije proučavao vezu između automobila i ženske seksualnosti.

“Kada sam se upustio u ovo proučavanje, počeo sam prikupljati podatke od svih mojih kolega, pa i psihijatara”, kaže doktor Trimmer i nastavlja: “Primjenjivao sam medicinski način obrade ovih opažanja o ponašanju žena i njihovoj vezi s autima. Rezultati mojih ispitivanja su zapanjujući.”

U svojoj studiji Trimmer otkriva što se krije ispod lijepog ženskog izgleda i ukusa prilikom odabiranja automobila. Taj ukus je ogledalo njenih skrivenih seksualnih želja.

Muškarci, dakle, pažnja: prije nego što sjednete kraj žene vozača, zagledajte njen automobil sa svih strana. Ako znate “čitati” – blještavi, ukrašeni, sportski ili obični automobil ispričat će vam mnogo o seksualnim porivima svoje vlasnice.

Doktor Trimmer ih je svrstao u četiri grupe.

Sportski model – žena koja dominira

Doktor Trimmer je pažljivo proučavao ljepotice u sportskim modelima automobila, od Porschea do Spitfirea, i evo što je otkrio iza tih lijepih maski: “Te su djevojke bez izuzetka seksualno nezainteresirane usprkos atraktivnoj slici koju pružaju. Osim toga, sklone su igrati ulogu šefa.

Dr. Trimmer zaključuje: “Djevojka koja se odluči za sportski automobil često ima emocionalne probleme, čega nije ni svjesna. Najčešće nastoji izgledati zanosno pa sportskim modelom privlači muškarce. Ali njena podsvijest kao da govori: “Ja sam jaka, dominiram, vi ste moje sluge!”

Drugim riječima, ona daje do znanja da je partner koji vodi igru. Zato se odlično slaže s onim tipovima muškaraca koji u krevetu vole biti u ‘ženskoj’ ulozi.”

Klasičan automobil – šansa za oženjene

U drugu grupu dr. Trimmer je svrstao žene koje se voze u skupim klasičnim automobilima, kao što su Bentley ili Rolls-Royce, ali i u drugim starijim modelima, koji su ukrašeni mnoštvom detalja, zamagljenim prozorima u “filmskom” stilu. Te djevojke djeluju kao mamac iz muških snova.

“Ali, oprez! Ove djevojke žele zauzete muškarce, a njihovo srce pripada njihovom tati”, zaključuje dr. Trimmer i dodaje: “Izuzetna vamp žena iskazuje se pomoću izuzetnog auta. Muškarci se trebaju paziti.”

Model automobila i ne mora biti uzbudljiv, ali obavezno će imati raskošne pojedinosti. Tako će njegova vlasnica odabrati egzotične naljepnice, tamna stakla ili sjedala presvući posebnom kožom.

“Ove djevojke se moraju ‘legitimirati’ da bi privukle ‘zabranjeno’ voće, obično oženjenog čovjeka. Običan muškarac ih ne privlači. Njima treba muškarac koji pripada drugoj ženi.”

Dr. Trimmer objašnjava da se djevojke s takvim automobilom nisu oslobodile Edipovog kompleksa.

“Jasno je da otac ne može biti njen ljubavnik. Zato ona bira za zabavu ‘zabranjenog’ čovjeka jer je privlači. Muškarac koji nudi rizik može biti muž ili ljubavnik njene prijateljice, ali isto tako i čovjek s kojim bi njena veza predstavljala javnu sablazan. ‘Zabranjeni’ muškarac može biti njen doktor, šef, sestrin zaručnik i slično.”

Karavan – ne gubite vrijeme

Posebna, treća grupa su žene koje voze karavane, a naročito one s rešetkama koje razdvajaju prednji od zadnjeg dijela vozila.

Savjet dr. Trimmera je da se muškarci ne interesiraju za djevojke koje izgledaju solidno, obučene u klasičan kostim od tvida, a voze karavan, dovoljno velik i prostran da u njih smjeste sve svoje kućne ljubimce.

“Ova djevojka podsvjesno kaže: “Ja sam fina i ne želim nikakve gluposti” – ili još kraće: “Samo gubite vrijeme, vidite da volim samo svoje pse.”

Običan auto – seksualna bomba

I na kraju, najzanimljivija pojedinost iz doktorove studije. To su djevojke koje su izabrale običan auto, kao što su Mini, Volkswageni i slični automobili.

“Ne dajte da vas zavara običan izgled običnog auta. Takva djevojka će vam se neopaženo uvući u srce”, savjetuje ovaj doktor. Kaže da se ona može pokazati kao izuzetan seksualni partner. “To je prava seksi djevojka koja uživa u ljubavi. Ona pažljivo bira auto koji pristaju uz nju.

Ova djevojka rijetko vozi u trapericama jer je izuzetno ženstvena. Instinktivno, auto je za nju sredstvo da doživi ‘sljedeći susret’. Ponekad je to strastvena trka do najbližeg skrivenog mjesta za ljubav.

Zato ova djevojka radije bira model s komforom, prostranim stražnjim dijelom nego automobil koji se sjaji i šepuri svojim vanjskim izgledom.

Toj ženi ne treba upadljiv model, i što će joj kada je uvjerena da je njena vlastita vanjština dovoljna da privuče muškarca”, kaže dr. Trimmer na kraju ovog svog proučavanja.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare