reagovati draško stanivuković u crvenom džemperu govori ispred mikrofona
Politika

Stanivuković se obrušio na Vladu RS: Sačekat ću sedam dana na spisak neradnika. Onda ću reagovati

Izjava predsjednika RS Milorada Dodika da će od Vlade RS tražiti da se sankcionišu svi oni koji godinama ne dolaze na posao, a primaju platu, izazvala je reakcije. Mnogi se pitaju ko je i kako mogao dopustiti da se tako nešto dešava. Među njima je i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković. On je najavio i konkretne korake zbog ovakve prakse, odnosno da će reagovati.

“Strpljivo ću sačekati sedam dana da Vlada objavi spisak svih neradnika. Onih koji na posao često ne dolaze zbog egzotičnih putovanja. Oni godinama primaju platu iz budžeta koji pune građani RS. Nakon toga ću protiv svih odgovornih, koji su to dopuštali, podnijeti krivične prijave zbog zloupotrebe položaja.

Neko je to godinama morao da pravda, vodi šihte i potpisuje da su oni na svojim radim mjestima. A nisu bili.

Teško mi je da povjerujem da su se oni koji to tolerišu 20 godina sada sjetili krenuti u borbu protiv toga. Skandalozno je i neodgovorno što su neki u želji da ispadnu heroji, samo pokazali pravo lice. Potvrdili su ono što svi godinama znamo, a to je njihovo neodgovorno vođenje institucija i nedospustivo trošenje budžetskog novca.

Da ima stvarne volje, bilo je načina da se sa neradnicima obračuna i mnogo ranije, kao što smo mi to uradili čim smo preuzeli gradsku administraciju. Uveli smo kartice za zaposlene, skener na ulazu, redovne provjere i odmah krenuli u stvarnu borbu protiv neradnika, kojih, nakon 20 godina partokratije, ima u gotovo svim institucijama”, poručio je Stanivuković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare