Haris Ihtijarević sporni parking
Kriminal

Steže se obruč oko ‘grobara’ McDonald'sa u BiH: Ihtijarević prodao sporni parking za 15 miliona, devet mu zaplijenila banka

Haris Ihtijarević prodao je sporni parking u centru Sarajeva. Kako se oko njega steže obruč koji prave svi oni kojima ostao dužan novac, krenuo je s rasprodajom imovine.

Kako je Raportu potvrđeno, Ihtijarević je prodao sporni parking u centru Sarajeva.

Prema našim informacija, parking je kupila jedna građevinska kompanija iz Sarajeva. A za atraktivnu parcelu iskeširala je Ihtijareviću oko 15 miliona KM.

Raport je već pisao da se Ihtijarević pokušavao riješiti spornog parkinga preko kojeg je godinama pljačkao državu.

Naime, radi se o aferi ‘Parking’, koju je Raport razotkrio prije nekoliko mjeseci.

Ihtijarević je uz svoje parcele prislonio i državno zamljište, zagradio ga i naplaćivao kao parking.

Radi se o zemljištu koje je u vlasništvu državne firme “Feroelektro” i nad kojim postoji sudska zabrana korištenja.

Zbog toga je na teren izlazila i općinska inspekcija.

No, ova transakcija, neće puno pomoći Ihtijareviću. Kako Raport saznaje, zbog ogromnih dugova koje ima, banke su mu već zaplijenile devet miliona KM.

Ihtijarević je inače poznat kao ‘grobar’ McDonald'sa u BiH. Nakon što ga je zatvorio, iza sebe je ostavio ogromne dugove. Dužan je Raiffeisen banci za kirije McDonald'sa, dobavljačima, ali i randicima koji spremaju tužbe.

Pored toga, Ihtijarević je preko McDonadl'sa ostao dužan ViK-u za vodu (12.000 KM), a većinu je krao od kompanije Avaz. I zbog toga su podnesene krivične prijave.

I sve to je vrh ledenog brijega. Raport je jučer objavio da Ihtijarevića tuži i korporacija McDonald's pred trgovačkim sudom u Londonu. Oni traže milionsku odštetu zbog brukanja brenda i finansijskih malverzacija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare