Vijesti

Stuart Peach danas u BiH: Sastat će se sa članovima Predsjedništva BiH

Specijalni izaslanik britanskog premijera za zapadni Balkan Stuart Peach danas će se sastati sa novoimenovanim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u okviru trodnevne posjete našoj zemlji.

Iz Ambasade Velike Britanije u BiH su istakli da posjeta Stuarta Peacha dolazi u važnom trenutku za BiH.

Tokom posjete, Peach će se sastati i sa ministrom vanjskih poslova BiH. Te gradonačelnicima Istočnog Sarajeva i Sarajeva i političarima iz cijelog političkog spektra.

Iz Britanske ambasade su naveli da će Stuart Peach sagovornike ohrabriti na brzo uspostavljanje vlasti. Te na fokusiranje na razvoj zemlje koji je u interesu svih njenih građana.

Stuart Peach
Stuart Peach je bivši britanski general

Peach će učestvovati i u diskusiji sa studentima, profesorima i stručnjacima o temi "Bezbjednost i stabilnost u regionu", u organizaciji Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. A sastat će se i sa ključnim predstavnicima međunarodne zajednice.

Podsjetimo, Peacha je na ovu poziciju imenovao bivši britanski premijer Boris Johnson.

Riječ je o iskusnom vojniku, koji je preuzeo novu ulogu nakon što je prošle godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Vojnog odbora NATO-a. Također je bio i načelnik štaba obrane Ujedinjenog Kraljevstva.